Суспільство

Для лікарні в Корабельному районі придбали мамограф останнього покоління

Апаратів подібного класу в Україні одиниці. І один з них – у Миколаєві

Цей материал також доступний

Незважаючи на війну, в Миколаєві розвивають медичні заклади, оновлюють обладнання в них. Так, нещодавно за міський бюджет для миколаївської лікарні №5, яка розташована в Корабельному районі, придбали мамограф останнього покоління. Про це 8 травня 2024 року повідомляє Миколаївська міська рада.

За словами медичних працівників, подібне обладнання є рідкістю для України та важливим досягненням для міста. Завдяки його високій якості зображень, медики можуть швидко виявляти патології та новоутворення, що дозволяє розпочати лікування на ранніх стадіях.

Як розповіла лікар рентгенологічного відділення Оксана Юліна, апарат наразі працює у тестовому режимі. Орієнтовно він триватиме місяць.

“Кабінет мамографії користується великою популярністю. Він наразі працює у тестовому режимі за рекомендаціями від виробника. Планується обстеження до 30 жінок кожного дня. Але після того, як завершиться тестовий режим”, – розповіла Оксана Юліна.

Відзначимо, що у лікарні №5 мамографію роблять безкоштовно. На обстеження приймають за попереднім записом.

«Записатися на обстеження можна за телефоном за наявності направлення від сімейного лікаря або лікаря-гінеколога», – зазначила Оксана Юліна.

Аби записатися на діагностику, необхідно звертатися за телефоном: 095 690 95 77.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button