ПригодиСтаттіТема дня

Тримають мешканців у страху: зграя диких собак напала на пастуха та стадо корів у Корабельному районі

Жителі скаржаться, що такі напади трапляються постійно. ВІДЕО

Цей материал також доступний

27 травня 2024 року на пастуха та стадо корів у Корабельному районі (в полі за об’їзною дорогою) напала величезна зграя бродячих собак. Про це до редакції Кorabelov.info повідомили власники худоби і підтвердив сам пастух, під час чергування якого це сталося.

“Корови йшли на обід доїтися (ми їх як раз зустрічали), а перед ними йшла ціла зграя собак, десь із 30 штук, які гавкали і почали кидатися на тварин… Пастух дуже розстроєний, налякався, каже, що не піде пасти, тому що в нього така істерика була, бо напали собаки. Собак було десь 30 штук, а інший нарахував і до 50-ти. Ну, як можна? Населене місце, люди там живуть, ходять, їздять”, – розповідають господині.

Місцеві жителі скаржаться, що напади собак трапляються постійно.

“В минулому році у чоловіка були прив’язані телята, і коли його дома не було, собаки розірвали двох телят. Він приїхав, а там вже нічого не залишилося.

Вони нападають і на людей, які їздять самі на велосипеді… Стараємося від них відбитися, але їх багато, і нічого не можемо зробити. Один випадок був, що мій син їхав на велосипеді додому, а за ним бігли собаки. Він просто зумів втікти від них. За ним вони всі гналися.

Люди бояться поїхати за дровами чи за якоюсь травою, тому що собаки нападають. Це так, рано чи пізно когось розірвуть, і потім будуть вже щось предпринімати”, – стурбовано розповідає одна з мешканок.

“Ми, насправді, не зверталися нікуди, бо, кажуть, все одно ніякого толку не буде з цього”, – додає жінка.

Переймаючись не тільки за худобу, але й за власну безпеку, люди зізнаються, що бояться виганяти корів на пасбище. Один із пастухів, який багаторазово страждав через агресивну зграю собак, 28 травня повіз журналістку до місця, де бачить їх найчастіше, але каже, вони бігають по всьому полю і, підстерігаючи потенційних жертв у траві, з’являються зненацька.

Ці собаки тут вже років п’ять. І сюди ніхто не приїжджає, не контролює, не дивиться. Почалася війна – люди ще кинули собак. Вони тут бігають, нападають на корів, на телят нападають. Телят поїли в тому році. Так, моїх телят поїли. Та нікуди ми не зверталися, тому що вони ж на одному місці не сидять, вони бігають по всьому полю, від Обʼїзної до Широкої Балки. Я нарахував більше 20-ти собак. 26, 25… Вони нападають так, як дикі собаки, дикі вовки, отак вони нападають”, – розповів чоловік.

корова

В адміністрації Корабельного району зазначають, що проблемами з бродячими собаками займається комунальне підприємство Миколаївської міської ради «Центр захисту тварин». Мовляв, крім них, на території міста нікого іншого немає, щоб вирішити дану проблему. Між тим, диспетчер цього КП повідомила нам, що ізолювати зграю від людей вони не можуть, а можуть лише стерилізувати собак, аби вони не плодились, та потім відпустити їх на тому ж місці, де виловили. Та такий варіант проблеми з нападами не вирішить.

А от директорка Центру Олександра Купінець наголосила, що їхні співробітники в будь-якому разі виїжджають на виклик та оцінюють ситуацію, приймаючи рішення, що робити з бродячими тваринами. Якщо буде виявлено, що вони становлять загрозу, тобто ці тварини агресивні, когось покусали і є офіційна заява, підтвердження від лікаря, то на вулиці собак не залишать.

Наша журналістка залишила в “Центрі захисту тварин” заявку на вилов агресивної зграї собак, що тероризує мешканців Корабельного рпайону. Ми обов’язково проконтролюємо та розповімо вам про подальший розвиток цієї історії.

Аліна Ковальчук

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button