ПригодиТема дня

"Крик душі!": ще одну жінку в Корабельному вкусила бродяча собака, мешканці обурені на місцеву владу

"Терпець урвався!!!", - скаржаться на бездіяльність місцевої влади миколаївці

Цей материал також доступний

“Коли буде вирішено питання з бродячими собаками??? В парку нападають на перехожих!!! Балкою біля школи №48 взагалі від нападу зграї собак ледве спали 10-річну дитину з бабусею!!! Коли нарешті у Корабельній адміністрації Цуканова роздупляться???… Терпець урвався!!!”, – обурюються на бездіяльність місцевої влади мешканці району.

“В Корабельному районі – ситуація не з кращих, собак дуже багато, особливо на дитячому майданчику біля кафе “Париж”, – зазначала нещодавна Дар’я М. “Стає все більше безпритульних тварин. Вони нападають на людей, захищаючи свої території”, – додав інший мешканець. Сумніше за все, коли “своєю” бродячі собаки вважають територію дитячих майданчиків, як от, наприклад, у сквері біля ринку “Корабельний” (на кожному з наступних фото замість дітей – по чотири бездомні собаки):

“Це не жарти. У нас в місті сила-силенна бродячих тварин, особливо біля великих магазинів, ринків. І деякі з них дуже агресивні. Декілька днів назад в Корабельному районі біля АТБ і “Нової пошти” собака покусала юнака. Там було багато людей і дітей, тому будьте обережні, а якщо і трапиться подібне, негайно звертайтесь до найближчого медзакладу”, – писала Наталія на початку вересня 2023 року.

“Зграї бродячих контужених собак кидаються на перехожих. Треба щось вирішувати з цим! Бо взимку вони почнуть їсти людей прямо на вулицях! Ця тема дуже турбує! І це питання надалі може стати питанням життя!”, – впевнений один з місцевих мешканців.

“Вони збиваються в зграї та нападають на людей. Я сам особисто врятував жінку від собак. Вона кричала та просила допомоги”, – повідомив миколаївець Олександр.

“Адміністрація міста повинна терміново вирішувати це питання, створювати притулки для них і відловлювати. Бо інакше знову їх нелюди травитимуть, – вважає Наталя Р.

Корабельний район Миколаєва

“Проблемі вже не один рік. Кількість собак зростає у прогресії, і ніхто нічого не робить. Скоро бігатимемо від них, – додав інший місцевий мешканець.

очередь: бесплатные пиццы в Корабельном районе

“Собаки зграями бігають, голодні та злі. Так і до біди не довго. Тут самому страшно біля них проходити, а за дітей взагалі мовчу”, – каже стурбована жінка.

Та вже кидаються на людей, хапаючи за ноги! На вулиці Океанівській, біля “Венеції”, зграя бігає!”, – зазначає місцевий мешканець Сергій.

Черговий нещасний випадок стався на території району 26 вересня 2023 року:

“В Корабельному ходити дуже небезпечно: то шахеди, то ракети, то собаки! Крик душі! Собаки, яких полюбляють діти, підгодовують жителі у дворах, зненацька кидаються на перехожих. Завжди ходжу цим двором (колишній “Дом Быта” на пр-ті Корабелів). І ось що маємо… Собаки, нібито, чиповані, але зуби ніхто не відміняв”, – повідомила до редакції Кorabelov.info (надіславши відповідні фото) Валентина З., яку бездомна тварина покусала до крові.

Зазначимо, що ситуація з бродячими собаками характерна для всіх районів Миколаєва.

“Ці собаки бездомні вже задрали, всі палісадники порозривали, газони, все коту під хвіст, зараз з голоду кидатися зграєю почали, до хати не пройти, – скаржився минулої зими миколаєївець Ігор.

“Проблема бродячих собак ще була до війни, і їх дуже багато в Миколаєві. Це, по-перше, небезпека для дітей, а по-друге, антісанітарія в місті… Потрібна державна програма щодо бродячих собак та котів. Я дуже люблю тварин, але одного разу на мене напала зграя, і це був шок. І якщо на мою дитину напала би собака, то я сама б її вбила і оком не моргнула”, – каже одна з мешканок міста.

“Наболіле питання бродячих собак у дворах нашого міста. Вони заполонили наші двори і відчувають себе повними господарями! Не можна дітям гратись у м’яча – будеш покусаний, про велосипед чи самокат годі й балакати – вони нападають стаями. Звертались неодноразово до відповідних служб – безрезультатно! В дворі в. Китобоїв, Космонавтів (район 11 школи) – більше 5 собак величезних розмірів. Агресивних собак.
В своєму дворі тричі думаєм, якою дорогою йти, щоб не бути покусаними. Куди звертатись, щоб був результат? Що має статись, щоб собак вилучили з двору?
На фото – моя дитина, яка гралася з друзями у м’яча, і це не сподобалось собакам 31.07.23″, – повідомила до “Контакт-центру” Миколаївської міської ради Ірина К.

Комунальне підприємство Миколаївської міської ради «Центр захисту тварин» відповіло на повідомлення жінки:

“КП ММР «Центр захисту тварин» у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, постановами Кабінету Міністрів України, рішеннями Миколаївської міської ради та її виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, іншими нормативно-правовими актами, статутом підприємства та Програмою поводження з котами та собаками, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у м. Миколаєві на 2020-2024 роки (далі – Програма).

Згідно зі статтею 16 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» регулювання чисельності тварин, що не утримуються людиною, але перебувають в умовах, повністю або частково створюваних діяльністю людини, та безпритульних тварин здійснюється методом біостерилізації з подальшими вакцинацією та ідентифікацією (кліпсуванням) або шляхом розміщення у притулки для тварин, центри реабілітації тварин чи під нагляд громадських та благодійних організацій, які зобов’язані забезпечити утримання та догляд за твариною з додержанням ветеринарних правил, або шляхом повернення тварин до ареалу перебування (місць вилову) для вільного проживання

У разі необхідності (фіксації на вулицях міста нестерилізованих собак; собак, які нанесли покус; з інших питань тощо) заявник може звернутися безпосередньо до підприємства для відлову таких тварин: за телефоном (097)3647596“.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button