Пригоди

Завдав збитків державі на понад 140 тисяч гривень: на Миколаївщині викрили браконьєра

Чоловік виловив 85 одиниць водних біоресурсів

Цей материал також доступний

25 травня 2024 року під час нічного рейду річки Малий Ташлик у селі Лукашівка Первомайського району Миколаївської області, поліцейський офіцер Синюхинобрідської громади разом із представниками рибоохоронного патруля викрили 69-річного чоловіка, який займався незаконним виловом риби.

Про це повідомляє Первомайський районний відділ поліції.

Порушник використовував надувний човен та заборонені знаряддя лову — сітки. В результаті незаконної діяльності чоловік виловив 85 одиниць водних біоресурсів, серед яких сріблястий карась, окуні та раки. Після викриття правопорушника, правоохоронці вилучили його човен та сітки. Виловлену рибу передали на відповідальне зберігання рибоохоронному господарству.

Браконьєрство

За попередніми підрахунками, збитки, завдані державі, становлять 142 тисячі 800 гривень. За цим фактом дізнавачі Первомайського районного відділу поліції розпочали кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Санкція статті передбачає покарання від штрафу до обмеження волі на строк до трьох років.

Правоохоронці нагадують, що у зв’язку з нерестом заборона лову риби триває до 16 червня. У цей період дозволено лише любительський лов риби, який можна здійснювати в межах населеного пункту з берега, і виключно однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком. Також суворо забороняється пересування на водоймах усіх плавзасобів, за винятком суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button