Пригоди

Наловили риби на понад 230 тисяч гривень: на Миколаївщині затримали браконьєрів

Зловмисникам загрожує до трьох років обмеження волі

Цей материал також доступний

Вранці 27 квітня 2024 року на Березанському лимані біля села Чорноморка Миколаївського районуспівробітники підрозділу поліції на воді управління превентивної діяльності обласного главку поліції спільно з рибоохоронним патрулем виявили двох чоловіків, які займалися незаконним виловом біоресурсів ятерями.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

У 36-річного рибалки поліцейські вилучили 5700 особин атерини, 12 бичків та 600 одиниць креветки. Та у 38-річного правопорушника 4900 атерин, 20 бичків та 750 одиниць креветки.

Своїми діями браконьєри завдали державі збитків, за попередніми підрахунками, на сумму 234 838 тисяч гривень.

Вилучений біоресурс поліцейські передали на відповідальне зберігання рибоохоронному господарству. Знаряддя лову вилучили.

Відносно чоловіків дізнавачі відділення поліції № 7 Миколаївського райуправління відкрили кримінальні провадження за ознаками ч. 1 ст. 249 КК України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Санкція статті передбачає покарання від штрафу до обмеження волі на строк до трьох років.

Досудові розслідування тривають.

Правоохоронці нагадують рибалкам, що заборона у зв’язку з нерестом триває до 16 червня. У цей час законодавство дозволяє лише любительський лов. Тільки в межах населеного пункту з берега, і виключно однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком. Також суворо забороняється пересування на водоймах всіх плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

Нагадаємо, раніше повідомляли:
Майже два мільйона гривень збитків: на Миколаївщині продовжують фіксувати правопорушення на воді

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button