КультураСуспільство

Цьогоріч українська молодь отримає в "Дії" сертифікати на книжки

Для тих, кому в цьому році виповнюється 18 років

Цей материал також доступний

22 травня 2024 року Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №11251. Це рішення спрямоване на стимулювання розвитку українського книжкового ринку та популяризацію читання серед населення. Законопроєкт передбачає надання цьогоріч громадянам України, які досягли 18-річного віку, державної допомоги на придбання книг.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики України.

Впровадження цієї програми планується з 1 липня 2024 року. Державна допомога буде доступна через Єдиний державний вебпортал електронних послуг «Портал Дія» або мобільний додаток «Дія».

Молоді люди зможуть використати державну допомогу для придбання книжкових видань державною мовою у паперовій та/або електронній формі. Це включатиме також аудіофайли та видання для людей з порушеннями зору.

Законопроєкт також уточнює перелік документів, необхідних для надання книгарням державних субсидій, які будуть компенсувати орендну плату за приміщення. Це має на меті полегшити фінансове навантаження на книгарні та сприяти їх розвитку.

Тимчасовий виконувач обов’язків Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв підкреслив важливість цього законопроєкту:

“Державна допомога на книжкові сертифікати для українців має сприяти зростанню українського книжкового ринку. Це також популяризуватиме читання й просуватиме українську книгу, зокрема серед молоді”, – зазначив він.

Команди Міністерства культури та інформаційної політики (МКІП), Міністерства цифрової трансформації (Мінцифри) та Українського інституту книги (УІК) вже підготували порядок реалізації програми надання державної допомоги на придбання книг. Після набрання чинності законом, МКІП направить цей порядок на узгодження до інших центральних органів державної влади.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button