Пригоди

Намагався вивезти миколаївця: на кордоні затримали молдовського «бізнесмена»

Обіцяв, що організує виїзд за кордон та «вирішить питання» з прикордонниками

Цей материал також доступний

12 квітня 2024 року Південне регіональне управління Держприкордонслужби України повідомило про успішну операцію з затримання «бізнесмена» іноземця, який планував незаконно переправити за кордон жителя Миколаївщини. Зловмисника затримали оперативники відділу внутрішньої та власної безпеки по Білгород-Дністровському прикордонному загону ГВВВБ «Південь».

Зловмисником виявився 45-річний іноземець, який має посвідку на постійне проживання на території України та проживав у Роздільнянському районі.

Правопорушник пообіцяв своєму замовнику, що за 2700 $ організує виїзд за кордон та «вирішить питання» з прикордонниками. Для цього він завчасно домовився з охоронцем кордону про зустріч, під час якої запропонував останньому 2200 доларів за «співпрацю», решту суми – 500 доларів іноземець мав залишити собі.

Про незаконну пропозицію військовослужбовець доповів керівництву.

Громадянина Молдови затримали на гарячому під час передачі хабаря прикордоннику в пункті пропуску «Старокозаче».

Перевозив через кордон ухилянтів

Заходи проводились спільно зі співробітниками СБУ та Нацполіції за процесуального керівництва Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони.

Завдяки злагодженим діям спільної міжвідомчої групи організатора затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі йому оголошено про підозру за вчинення злочинів, передбачених ч.3 ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» та за ст.369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button