Пригоди

СБУ затримала в Одесі прихильницю Шарія з Миколаївщини

Колаборантка дискредитувала ЗСУ та закликала ухилятися від мобілізації

Цей материал також доступний

Службою безпеки України було викрито та затримано 37-річну жінку, яка активно поширювала антиукраїнську пропаганду, спрямовану на підрив довіри до Сил оборони України. Операція з її затримання пройшла поблизу Одеси.

Зловмисниця з Миколаївщини використовувала свій статус переселенки для прикриття своєї підривної діяльності. Вона була активною учасницею забороненої в Україні «партії Шарія», через яку вела ворожу діяльність, підтримуючи зв’язки з російською розвідкою.

Підозрювана адмініструвала Телеграм-канал, де дискредитувала мобілізаційний процес в ЗСУ, а також закликала до ухилення від призову. Окрім того, вона популяризувала кремлівський режим і російські окупаційні сили, що ведуть бойові дії проти України.

 

За інформацією слідства, колаборантка підтримувала контакти з окупаційними силами через свого батька та брата, які вже до початку повномасштабного вторгнення переїхали до Росії і приєдналися до окупаційної влади на захоплених територіях Херсонщини.

Перед публікацією контенту вона узгоджувала його з представником російських спецслужб, отримуючи вказівки та теми для просування через підконтрольні інформресурси. За свою антиукраїнську діяльність вона отримувала винагороду від російських окупантів.

Під час обшуку у зловмисниці було вилучено мобільний телефон та комп’ютерну техніку, яку вона використовувала для своєї злочинної діяльності. На підставі зібраних доказів їй було повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання діяльності ЗСУ в особливий період). Жінці загрожує до 12 років ув’язнення.

Операцію з проведенням комплексних заходів організували співробітники СБУ в Миколаївській області під керівництвом обласної прокуратури.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button