СуспільствоТема дня

З 8 - 9 квітня в Миколаєві покращиться якість води з-під кранів, - Дуденко

Однак вода з кранів має використовуватись, як і завжди в останні роки, лише для побутових потреб!

Цей материал також доступний

Миколаїв стоїть на межі важливих змін у якості водопостачання. 5 квітня, під час брифінгу, Борис Дуденко, керівник “Миколаївводоканалу”, зробив заяву, яка викликала хвилю надій серед місцевих мешканців. За його словами, вже з понеділка-вівторка (8 – 9 квітня) миколаївці зможуть оцінити покращення якості води в своїх домівках. Покращення стало можливим завдяки постійному моніторингу та виявленому зниженню рівня солей у воді. Тим не менш, Дуденко підкреслив, що, незважаючи на покращення, вода з кранів має використовуватись лише для побутових потреб.

— Така гарна новина на сьогоднішній ранок, що якість води почала покращуватись. Вже ми маємо зниження кількості солей у воді. Гадаю, що до понеділка-вівторка миколаївці вже відчують покращення якості води в домівках. Але ще раз скажу, що ця вода тільки для господарських та побутових потреб, для гігієни, а вживати її та готувати на ній не можна, – заявив він.

Миколаївська проблема з водою триває вже з квітня 2022 року після того, як обстріл спричинив пошкодження водоводу Дніпро-Миколаїв, що критично вплинуло на водопостачання міста. Неквапливість міської влади лише посилила ситуацію, позбавивши місто резервних джерел води. Як відзначається, що в наслідок дій російських військ, водогін було підірвано тротилом.

На сьогодні розглядаються три великі проєкти, які мають на меті відновлення якісного водопостачання у Миколаєві. Це стосується не тільки негайного вирішення поточної проблеми, а й майбутнього централізованого гарячого водопостачання.

Останні новини засвідчують, що Кабінет Міністрів виділив 1,3 мільярди гривень на проект будівництва нового водогону до Миколаєва, з яких частина коштів вже була перерахована. Планується, що решту коштів буде залучено з кредитних програм “Миколаївводоканалу” та за підтримки донорів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button