Пригоди

Канал нелегального продажу зброї на Миколаївщині ліквідовано, - поліція

Правоохоронці виявили та конфіскували багато зброї та набоїв

Цей материал також доступний

У домашніх майстернях мешканці (віком 33 і 56 років) Вознесенського району власноруч виготовляли вогнепальну зброю та набої до неї. Потім підшукували потенційних покупців через інтернет та доставляли товар за допомогою сервісу поштових відправлень покупцям по всій території України. Вартість однієї одиниці зброї могла становити від 15 тисяч гривень.

Поліція Миколаївщини повідомила 5 квітня 2024 року, що двох чоловіків затримано одразу після чергового збуту зброї.

Під час авторизованих обшуків у місцях проживання фігурантів правоохоронці виявили та конфіскували понад 1000 набоїв різного калібру, автомат типу Калашникова, гранату Ф-1, прес для збірки гільз, а також капсули, гільзи, кулі та порох для виготовлення патронів, верстати для виготовлення нарізних набоїв, електронні ваги для вимірювання пороху і мобільні телефони.

Вилучена зброя

Поліція затримала зловмисників відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. В даний момент розглядається питання щодо застосування запобіжного заходу щодо підозрюваних. Проводяться експертизи для встановлення шляхів надходження зброї та визначення можливої причетності інших осіб до злочину.

Фігурантам було повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». За цим злочином їм загрожує до 7 років ув’язнення. Досудове розслідування триває.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button