Суспільство

ТЦК викликатимуть всіх, кому виповнилося 25 років, через зміни в законодавстві

Згідно Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу"

Цей материал також доступний

В квітні 2024 року Президентом України підписано Закон України від 30.05.2023 №3127-IX “Про внесення змін до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, яким зменшено з 27 до 25 років вік перебування громадян на військовому обліку призовників. Зокрема, громадяни, які досягли 25-річного віку, підлягатимуть зняттю з військового обліку призовників та взяттю на військовий облік військовозобов’язаних, – повідомляють в Генштабі ЗСУ.

Тож, з набранням чинності вищезазначеним Законом України, ТЦК викликатимуть громадян, які перебували на військовому обліку призовників та досягли 25-річного віку для уточнення облікових даних, проходження медичного огляду та оформлення відповідних військово-облікових документів.

Крім того, у законопроєкті передбачається можливість вибору призовниками року проходження базової військової служби до досягнення ними 24-річного віку.

До того ж, мобілізація в Україні обіцяє бути м’якшою. Вже не потрібно 500 000 осіб, – заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами:

▪️ відбулася зміна головкому ЗСУ, той провів аудит Сил оборони, почалися ротації на лінії фронту – вперше за роки повномасштабної війни;
▪️ вважає, що цього року будуть виконані всі необхідні завдання щодо мобілізації українців;
▪️ Нові бригади Сил оборони вже укомплектовані, Україна чекає лише на західну техніку та боєприпаси.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button