Пригоди

Втрата 270 тисяч гривень: драматична історія шахрайства для 60-річної мешканки Миколаївщини

Абоненту повідомили, що за кілька хвилин її телефонний номер буде заблоковано

Цей материал також доступний

Днями на фінансовий номер 60-річної жінки зателефонували невідомі особи та представилися працівниками офісу одного з операторів мобільного зв’язку. Абоненту повідомили, що за кілька хвилин її телефонний номер буде заблоковано. Однак, натиснувши певну комбінацію цифр, які надійдуть в sms-повідомленні, цього можна уникнути.

Жінка сумлінно виконала всі настанови псевдооператора. Результат – за декілька хвилин шахраї створили віртуальні рахунки в банках, збільшили кредитний ліміт та заволоділи 270 тисячами гривень заявниці, – повідомили в поліції Миколаївської області 5 квітня 2024 року.

Місцева поліція закликає жителів регіону бути обережними та уважними при спілкуванні з незнайомцями. Дотримання таких правил допоможе уникнути стати жертвою шахрайства:

  • захистіть свій фінансовий номер телефону. Зберігайте в таємниці смс-коди від мобільних операторів, PUK-код і серійний номер сім-карти, зареєструйте «сімку» на свій паспорт та відключіть послугу дистанційної заміни сім-карти;
  •  тримайте в секреті дані банківських карток, CVV-код на звороті платіжної картки, пін-коди карток, паролі до інтернет-банкінгу, акаунтів у соціальних мережах. Назвавши ці дані, ви надаєте шахраям доступ до вашого рахунку;
  •  не вказуйте власні персональні дані на неперевірених інтернет-сайтах;
  • перевіряйте гіперпосилання та чи відповідає сайт офіційним даним компанії;
  • не слід здійснювати ніяких оплат до встановлення обставин ситуації, що виникла.

Миколаївська поліція нагадує, аби не потрапити на гачок шахраїв, треба завжди залишатися пильними. Якщо ви все ж таки стали жертвою злочину, терміново звертайтесь до найближчого відділу поліції або телефонуйте 102.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button