Пригоди

Шахраї ошукали мешканку Миколаєва на понад 65 тисяч гривень

Правоохоронці вживають заходів щодо встановлення причетних до злочину осіб

Цей материал також доступний

У понеділок, 18 грудня 2023 року, до відділення поліції №2 Миколаївського районного управління звернулась 61-річна мешканка обласного центру з повідомленням про те, що її ошукали. Жінка повідомила поліцейським, що побачила посилання для отримання грошової допомоги, не розуміючи що посилання фішингове, заявниця ввела дані своєї картки та пароль, внаслідок чого шахраї заволоділи грошовими коштами в сумі 65 тисяч 362 гривні з банківського рахунку заявниці.

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 КК України «Шахрайство». Санкцією вказаної статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років, передає Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Правоохоронці вживають заходів щодо встановлення причетних до злочину осіб та притягнення їх до відповідальності.

Поліція вкотре нагадує, якщо ви, заповнюючи заявку, дійшли до розділу, де вас просять ввести дані банківської картки – зупиніться і вийдіть із даної вебсторінки, навіть, якщо вона нагадуватиме відомий сайт банку чи іншої установи. Це так званий фішинг – вебресурс, який виманює реквізити платіжних карток під виглядом надання неіснуючих послуг.

Пам’ятайте, брати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, потрібно лише з офіційних джерел, не переходьте за сумнівними посиланнями та не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах.

Якщо ж ви все-таки стали жертвою зловмисників, негайно телефонуйте на 102.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button