Пригоди

Виманили понад 120 тисяч гривень: шахраї ошукали ще двох мешканок Миколаївщини

Правоохоронці вживають заходів щодо встановлення причетних до злочинів

Цей материал також доступний

Відділ комунікації поліції Миколаївської області повідомив 6 січня 2024 року про нові звернення жителів області, які постраждали від шахрайських дій. Загальна сума збитків становить понад 120 тисяч гривень.

Так, 5 січня до відділення поліції №5 Миколаївського районного управління звернулась 28-річна мешканка Нечаянської громади з повідомленням про те, що ще у середині грудня їі ошукали. Жінка повідомила поліцейським, що перейшла за посиланням, щоб нібито сплати доставку інтернет-замовлення, після чого з її рахунку зникли 49 тисяч гривень.

Ще однією жертвою аферистів стала 47-річна мешканка Нової Одеси. Правоохоронцям відділення поліції №6 Миколаївського районного управління жінка повідомила, що на її мобільний зателефонував невідомий. Представившись співробітником банку, незнайомець сказав, що є загроза несанкціонованого втручання у рахунок заявниці. Аби покращити систему його захисту, потерпілій треба було повідомити свої персональні дані та дані рахунку співрозмовнику, що вона і зробила. Через деякий час з банківського рахунку жінки були списані 72 тисячі 733 грн.

За вказаними фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ч.4 ст.190 КК України «Шахрайство». Санкцією вказаної статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Правоохоронці вживають заходів щодо встановлення причетних до злочинів осіб та притягнення їх до відповідальності.

Поліція вкотре застерігає:

“Пам’ятайте, що справжні працівники банківських установ під час телефонного дзвінка не уточнюють ваші особисті або дані рахунку, не просять здійснювати будь-які операції, не пропонують послуги чи підтвердження в мобільному застосунку та не вимагають надати динамічний пароль, що надходить в смс. Якщо такий запит надійшов, це повинно одразу наштовхнути на думку, що спілкуєтеся з шахраями. Кладіть слухавку. Якщо ви вже здійснили якісь рекомендації шахраїв – блокуйте картку. Найкраща рекомендація – це зберігати пильність і в жодному разі не розголошувати будь-яких даних.

Якщо ж ви все-таки стали жертвою зловмисників, негайно телефонуйте на 102“.

Читайте також:
“Клюнули” на “грошову допомогу”: шахраї ошукали двох мешканок Миколаєва на понад 75 тисяч грн

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button