Суспільство

П'ятий рік діти не ходять до школи: "міжнародники" передали громадам Миколаївщини ще понад 1500 ноутбуків

Представники громад розповіли про проблеми доступу до якісної освіти у своїх районах

Цей материал також доступний

Дитячий фонд Організації Об’єднаних Націй (UNICEF) 2 квітня 2024 року предав 23 громадам Миколаївської області 1513 ноутбуків для забезпечення освітнього процесу. Про це повідомляє Миколаївська ОВА.

У передачі девайсів взяли участь начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, очільник Миколаївської обласної ради Антон Табунщик, а також представник UNICEF в Україні Мунір Мамедзаде.

Під час зустрічі представники громад розповіли про проблеми доступу до якісної освіти у своїх районах. Також вони мали можливість оглянути укриття, відремонтоване за сприянням UNICEF у минулому році.

Окрім цього, сторони обговорили поточний стан гуманітарних справ у регіоні, зокрема реагування на надзвичайні ситуації, захист прав дітей, водопостачання, санітарію та соціальний захист.

освітяни Миколаївщини отримали понад 1500 ноутбуків

Мунір Мамедзаде підкреслив, що UNICEF прагне продовжувати допомагати регіону у відновленні, розуміючи серйозний вплив війни на людей.

Віталій Кім зауважив, що пріоритетними напрямками є створення робочих місць та розвиток малого бізнесу у постраждалих від війни громадах.

Також він підкреслив важливість організації очного навчання та активностей для школярів, наголосивши, що освіта – це майбутнє дітей, і потрібно зробити все можливе, щоб забезпечити їм можливість отримувати якісну освіту.

Зазначається, що у Миколаївській області UNICEF уже відремонтував шість сховищ та передав 835 ноутбуків педагогам, понад 5340 ноутбуків й 630 планшетів учням.

Нагадаємо: вже п’ятий рік миколаївські діти не ходять до школи: з 2020 року цьому заважав карантин через коронавірус, а в 2022-му почалася повномавштабна війна з росією, і учні не мали змоги відвідувати навчальні заклади через ворожі обстріли.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button