ПригодиСуспільство

Перевірено 83 сім'ї в Корабельному районі, де було скоєно домашнє насилля: з кривдниками поговорила поліція

В 18 випадках виявлено, що свідками конфлікту були діти постраждалих осіб

Цей материал також доступний

Протягом січня – березня 2024 року станом на 02 квітня спеціалістами відділу з гуманітарних питань адміністрації Корабельного району спільно з Миколаївським міським центром соцслужб та відділом зв’язку з громадськістю Департаменту патрульної поліції було здійснено 83 виходи в сім’ї, де було скоєно домашнє насилля, – повідомили в райадміністрації 2 квітня.

Комісійно було підтверджено 38 випадків. В 18 випадках виявлено, що свідками конфлікту були діти постраждалих осіб. З цього приводу всі матеріали були передані службі у справах дітей для подальшої роботи.

Нагадуємо! Якщо неповнолітня дитина стала свідком домашнього насильства, вона також стає жертвою насильства психологічного характеру (згідно статті 1 Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству»). Така обстановка у сім’ї може суттєво вплинути на психологічний стан і мати такі наслідки, як апатія, тривога або інші психічні розлади, а також стати моделлю відносин у подальшому майбутньому.

Неможливо було підтвердити чи спростувати 45 випадків із-за відсутності безпосереднього контакту з постраждалими, 25-ти з яких було надано консультації в телефонному режимі. З усіма постраждалими особами було проведено роз’яснювальну роботу, запропоновано контакти безоплатної психологічної та юридичної допомоги Миколаївського міського центру соціальних служб, інтегрованого центру комплексної підтримки та Миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та презентовано тематичні буклети.

Відділом зв’язку з громадськістю Управління патрульної поліції було проведено профілактичні бесіди з кривдниками про відповідальність та наслідки скоєння домашнього або гендерно зумовленого насильства, повідомлено про можливість оформлення термінового заборонного припису через співробітників національної поліції та обмежувального припису через суд, надано інформацію щодо механізму реагування в подібних випадках.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button