Суспільство

В Україні повернули нормативи по "Євро 5": обіг пального нижче цього стандарту знову заборонено

Стандарт «Євро 5» забезпечить екологічність та безпеку експлуатації транспортних засобів

Цей материал також доступний

З метою забезпечення екологічності та безпеки експлуатації транспортних засобів, Кабінет міністрів ухвалив рішення щодо відновлення вимог щодо якості пального на рівні, не нижчому за стандарт «Євро 5».

Це рішення було ухвалено на засіданні уряду 23 січня 2024 року.

Згідно з цим рішенням, внесено зміни до технічного регламенту, які стосуються вимог до автомобільних бензинів, дизельного палива, суднових та котельних палив. Оновлені вимоги також стосуються заборони продажу етилованого бензину та встановлення стандартів якості палива для різних типів транспорту.

Узв’язку з цим Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу надала роз’яснення автовласникам, до чого призводить використання неякісного бензину, а саме не відповідність нормативам ДСТУ 7687:2015 та нормативам Євро-5.

Найважливіші параметри якості пального включають в себе октанове число, вміст сірки та об’ємні частини ароматичних вуглеводнів та бензолу. Октанове число не повинно бути нижче 95 одиниць, за таких показників октанового числа двигун працює рівно і віддає повну потужність.

Кількість сірки – найбільш шкідливої для двигуна та екології, є показником довготривалості роботи двигуна, його ресурсу. Також це важливо для людей в містах, адже оксид сірки, який викидається з вихлопом авто, може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям. Норматив Євро 5 допускає не більше 10 мг/кг.

Запровадження вимог щодо якості пального на рівні «Євро 5» спрямоване на забезпечення безпеки та захисту навколишнього середовища. Такі заходи допоможуть зберегти ресурси транспортних засобів та покращити якість повітря в містах.

 “Важливо пам’ятати, що у мирному житті не має бути жодного контрафакту та неякісного пального. З цим необхідно боротися. І думати про це треба вже зараз”, – зазначають екологи.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button