Суспільство

У Києві судили охоронця будинку, який попереджав мешканців про роздачу повісток

Суд у Києві виніс вирок за перешкоджання діяльності ЗСУ

Цей материал також доступний

Київо-Святошинський районний суд Київської області оголосив вирок у справі громадянина, звинуваченого у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань. Справа, яка отримала широкий резонанс, закінчилася призначенням обвинуваченому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки.

Обвинувачений, займаючи посаду охоронця у житловому комплексі, використав свій службовий доступ до месенджера «Телеграм» для створення та адміністрування закритої групи під назвою «Наша охорона СК». В цій групі, що нараховувала 818 учасників, він регулярно публікував інформацію, спрямовану на попередження мешканців житлового комплексу про наміри та дії військових комісаріатів щодо проведення мобілізації.

Писав повідомлення в чат дома зі змістом «адресна раздача повесток», «повестки адресно», «у нас опять в гостях ТЦК» .

Основні факти справи:

  • В ході судового розгляду було встановлено, що обвинувачений, використовуючи месенджер «Телеграм», поширював серед мешканців житлового комплексу інформацію, яка могла ускладнити проведення мобілізаційних заходів.
  • За словами суду, дії обвинуваченого спричинили реальну загрозу національній безпеці України в умовах воєнного стану.
  • Суд врахував каяття обвинуваченого та його позитивну характеристику з місця проживання, відсутність попередніх судимостей.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button