Пригоди

Аферисти ошукали ще трьох мешканок Миколаєва: на 87 тисяч гривень

Постраждали три жінки (віком від 32 до 55 років)

Цей материал також доступний

Аферисти ошукали миколаївців на 87 тисяч гривень, про що повідомили в Головному управлінні Національної поліції України в Миколаївській області.

“Зі слів 32-річної потерпілої, вона розмістила оголошення про продаж велосипеда на одному із сайтів купівлі-продажу. Заявниці написала невідома, що бажає придбати товар та надіслала їй фішингове посилання для введення реквізитів для оплати. Потерпіла вказала необхідні дані своєї картки і дані та вже через декілька хвилин з її банківських карток зникли майже 40 тисяч грн.

Майже аналогічним чином втратила 26 тисяч грн 55-річна заявниця. Жінка намагалась придбати через неперевірений сайт купівлі-продажу ноутбук. “Продавець” надіслала їй фішингове посилання для заповнення реквізитів.

41-річна мешканка обласного центру вказала реквізити особового рахунку псевдобанкіру, який зателефонувавши їй, повідомив, що з рахунку потерпілої намагаються зняти кошти і для того, щоб убезпечити жінку від несанкціонованого втручання, потрібно вказати реквізити для перерахування коштів на іншу картку”, – йдеться у повідомленні.

Поліція вкотре закликає громадян бути обережними при здійсненні покупок або продажу на інтернет-майданчиках.

“Замовляйте товар тільки накладеним платежем. Або ж купуйте тільки у перевірених інтернет-адміністраторів. Якщо продаєте товар, не переходьте за фішинговими посиланнями та не вказуйте повні персональні дані. Якщо вам зателефонували і повідомили, що ваша картка заблокована або ж є загроза несанкціонованого втручання, перевірте це у найближчому відділенні банку. Ніколи нікому не надавайте дані вашої картки та паролі, особливо незнайомцям по телефону. Якщо ви стали жертвою шахраїв, не зволікайте та одразу звертайтесь до поліції”, – додали в поліції.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button