Суспільство

У липні Збройні сили України можуть отримати 6 перших винищувачів F-16, - ЗМІ

Ще 13 одиниць мають надійти до кінця цього року та упродовж 2025 року

Цей материал також доступний

Збройні сили України можуть очікувати значне поповнення у вигляді перших шести винищувачів F-16 вже у липні 2024 року. Ще 13 одиниць цієї військової техніки мають надійти до кінця цього року та упродовж 2025 року. Про це повідомляє впливове видання The New York Times.

Згідно з інформацією видання, усього було обіцяно близько 45 винищувачів цього типу, однак їх доставка та підготовка пілотів виявилися складнішими, ніж передбачалося. Видання зазначає, що хоча навчання пілотів на сучасних винищувачах відбувається «блискавично», але все одно процес підготовки просувається повільніше, ніж сподівалися Україна і її союзники.

Основними чинниками, які сповільнили цей процес, виявилися мовний бар’єр та потреба вивчення західних льотних технологій.

За даними видання, на цей час лише 12 пілотів готові виконувати бойові завдання на винищувачах F-16, що менше, ніж повна ескадрилья. Їх підготовка відбувалася протягом 10 місяців у Данії, Великій Британії та США.

Міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен заявив в електронному листі, що «навчання просувається добре», і зазначив, що українські пілоти вже літають над повітряним простором Данії. При цьому він зазначив, що їхня крива навчання «в кінцевому підсумку визначатиме тривалість тренувань».

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button