Пригоди

Україна очікує прибуття літаків F-16 на лінію фронту навесні 2024 року

Про це повідомив речник Повітряного командування Юрій Ігнат

Цей материал також доступний

Україні потрібні західні винищувачі F-16 та Gripen, щоб закрити повітряний простір та отримати перевагу на війні. Однак поки що є інформація про надання лише 14 сучасних літаків. У навчальних центрах партнерів України по антипутінській коаліції тренуються літати на винищувачах F-16. Наразі вони працюють з авіаційними інструкторами.

Про це заявив речник Повітряного командування Юрій Ігнат у ефірі Всеукраїнського телемарафону.

Ігнат пояснив, що різні партнери України називають різні дати надання винищувачів. Очікується, що літаки прибудуть на лінію фронту навесні 2024 року.

Також Ігнат пояснив, що саме цей вид літаків Україна має шанс отримати найшвидше.

Наразі триває підготовка пілотів та інженерів, заявив речник Повітряних сил. Підготовка вимагає часу та зусиль, оскільки літак не простий в експлуатації та обслуговуванні. Однак, коли він з’явиться на війні, то вплине на бойові дії.

“Підготовка пілотів, інфраструктури та інженерів є непростою. Поява літаків кардинально не змінить, але серйозно вплине на поле бою. Якщо ударна група літаків буде включати один F-16, то противник буде розуміти, що там є “ефка” і потрібно тікати”, — зазначив Ігнат.

Також офіцер Повітряних сил заявив, що Україні для захисту повітряного простору потрібно 150 літаків F-16 або інших сучасних літаків, наприклад, Gripen. При цьому мається на увазі, що ними замінять старий парк авіації, який залишився у ЗСУ з часів СРСР.

“Півтори сотні — та кількість, яка б дала змогу захищати нашу країну. Це в перспективі, коли замінимо весь парк радянської техніки. Тоді багатоцільові літаки зможуть виконувати багато завдань над морем та сушею”, — сказав Ігнат.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button