Суспільство

Україна зможе отримати перші винищувачі F-16 у червні, - ЗМІ

У літні місяці 2024 року Україна може стати власником перших винищувачів F-16. Зокрема, ймовірно, перші літаки прибудуть у червні. Таку інформацію оприлюднило видання Foreign Policy, проаналізувавши висловлювання європейських лідерів під час Мюнхенської безпекової конференції.

Згідно з публікацією, міністр оборони Литви Арвідас Анусаускас поділився оптимістичним прогнозом щодо появи F-16 на українському небі: “Я думаю, що у червні ми побачимо їх в Україні”, – цитує його Foreign Policy.

Окрім Анусаускаса, аналогічну думку висловив інший європейський офіційний представник, присутній на конференції в Мюнхені.

Foreign Policy також наголошує на планах української сторони щодо підготовки кадрів для роботи з новітньою авіацією. До кінця фінансового року в США, який закінчується у вересні, очікується, що навчання на F-16 пройдуть 12 українських пілотів.

Отримання винищувачів F-16 стане значним посиленням для України у військовому аспекті та відіграє ключову роль у захисті повітряного простору країни.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button