Суспільство

Через забобони провідник відмовився пускати жінок у вагон – він чекав чоловіка-пасажира

У Львові військовослужбовець зіштовхнулася з сексизмом на поїзді: від посадки зупиняє стать

Цей материал також доступний

На вокзалі міста Львова виник конфлікт, в центрі якого опинилася військовослужбовець і письменниця Ірина Бобик. Жінка стверджує, що стала свідком неприпустимого випадку сексизму з боку провідника “Укрзалізниці” на маршруті Львів-Запоріжжя. Працівник відмовився розпочинати посадку пасажирів, надаючи перевагу чоловікові, якого на той момент не було на пероні.

Ірина Бобик поділилася своїм обуренням на сторінці у Facebook, розповідаючи про інцидент. За її словами, провідник наголосив на необхідності дотримання давнього забобону, за яким чоловік має першим зайти в вагон, вважаючи це запорукою успішної поїздки. Ця вимога змусила групу жінок чекати на посадку, не дивлячись на їхнє очевидне невдоволення.

Бобик не залишила цю ситуацію без уваги, намагаючись умовити провідника змінити свою думку, проте безрезультатно. Лише після згадки про свій статус діючої військової, провідник дозволив жінкам зайти в вагон. Ірина вважає таку поведінку явним проявом сексизму, підкреслюючи абсурдність ситуації в сучасному світі.

У відповідь на розгорнуту критику, представники “Укрзалізниці” висловили вибачення і запевнили, що компанія дотримується принципів рівноправності та вживе відповідних заходів для розслідування інциденту.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button