Пригоди

Маскували наркотики в пачках з-під добрива та котячого корму: викрито міжрегіональну групу злочинців

Поліція задокументувала 12 фактів збуту наркотиків через поштовий сервіс. ВІДЕО

Цей материал також доступний

Поліція розкрила мережу онлайн-торговців наркотиками, які використовували незвичайні способи для свого бізнесу, про це 6 березня 2024 року повідомила пресслужба Національної поліції.

Група злочинців використовувала упаковки з-під добрива та котячого корму для маскування заборонених речовин. Для цього організували онлайн-магазин з оптової та роздрібної торгівлі амфетаміном, кокаїном, канабісом та психотропами. Наркопосилки збували по всій Україні, маючи «торгових представників» у регіонах.

Протиправну діяльність організованої злочинної групи припинили поліцейські Департаменту карного розшуку та Головного слідчого управління НПУ спільно з оперативниками ГУНП в Херсонській і Миколаївській областях, за силової підтримки спецпризначенців цих регіонів та ППОП ГУНП в м. Києві, під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Встановлено чотирьох осіб, які керували «наркокрамницею». Асортимент магазину в телеграм-каналі складався з близько 10 видів наркотиків і психотропів, серед яких амфетамін, солі Alpha PVP, мефедрон, канабіс, кокаїн, екстазі тощо.

Ділки співпрацювали з особами, що виготовляли, фасували та відправляли продукцію клієнтам. Доставляли наркотики за допомогою служб експрес-доставки, а також методом закладок. З метою конспірації при формуванні накладних для відправлень збувачі постійно змінювали анкетні дані, а також використовували різні (часто одноразові) номери мобільних.

Кримінальна поліція задокументувала 12 фактів збуту наркотиків через поштовий сервіс. У фігурантів проведено п’ять санкціонованих обшуків на території Херсонської, Миколаївської областей та міста Києва.

Слідчі вилучили наркотичні й психотропні речовини: кокаїн, метамфетамін, амфетамін, солі Alfa PVP, галюциногенні гриби, марки ЛСД, пігулки «екстазі», зіп-пакети із залишками наркотичної речовини.

Злочинцям оголошено про підозру  за  ч. ч. 2, 3 ст. 307 КК України та застосовано запобіжні заходи, у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 12 років.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:
За рік в Миколаївській області було перекрито понад 250 каналів збуту наркотиків та психотропів

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button