Пригоди

Отримав травматичну ампутацію ступні: на Миколаївщині чоловік збирав дрова та підірвався на боєприпасі

Стан чоловіка важкий, йому надається необхідна медична допомога

Цей материал також доступний

5 березня 2024 року в селі Безіменне Снігурівської територіальної громади Баштанського району Миколаївщини підірвався на баєприпасі місцевий мешканець, про це повідомляє ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

Цього дня від чергової медсестри Снігурівської міської лікарні до рятувальників надійшло повідомлення про те, що чоловік 1986 року народження отримав серйозні травми в результаті детонації вибухонебезпечного предмета.

З’ясувалось, що постраждалий поїхав збирати дрова та випадково наступив на боєприпас, який вибухнув. За інформацією медичного персоналу, потерпілий отримав травматичну ампутацію лівої ступні та осколкові поранення стегна. Стан чоловіка важкий, йому надається необхідна медична допомога.

Ця подія стала наслідком безвідповідального відношення до мінної небезпеки. Село Безіменне, як і багато інших населених пунктів у регіоні, суттєво зруйновано після перебування в ньому російських військ та щільно засмічений вибухонебезпечними предметами. Тут розміновують місцевость піротехнічні розрахунки ДСНС, а також демінери міжнародних організацій. Тож, їхати збирати дрова в це село було свідомо небезпечно.

“Шановні громадяни! Відповідально ставтесь до свого рішення відвідувати ту чи іншу місцевість та оцінюйте потенційні ризики, особливо у питаннях мінної небезпеки. Це ваше життя та здоров’я, тож бережіть його. В разі виявлення предмета схожого на боєприпас не підходьте, не чіпайте, а повідомте на спецлінію 101 або 102”, – закликають рятувальники.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button