ПолітикаСуспільство

ЗМІ: Зеленська відмовилась від запрошення Білого дому через Навальну — в ОП кажуть, причина у графіку

Олена Зеленська відмовилася від участі в зверненні Джо Байдена через протиріччя щодо сусідства з Юлією Навальною

Олена Зеленська, перша леді України, ухвалила рішення не брати участь у зверненні президента США Джо Байдена до нації, що стало предметом обговорення у міжнародних медіа. За повідомленням The Washington Post, організатори планували розмістити Зеленську поряд з Юлією Навальною, вдовою російського опозиціонера Олексія Навального, та першою леді США Джилл Байден. Цей жест мав символізувати єдність і опір російському президенту Владіміру Путіну.

Однак, українська сторона висловила невдоволення цією ідеєю, особливо враховуючи спірні погляди Навального на анексію Криму Росією у 2014 році. Відомо, що Навальний колись прокоментував ситуацію з Кримом словами, що півострів “не бутерброд з ковбасою, щоб його туди-сюди повертати”, що викликало суперечки та дискомфорт серед українського політичного керівництва.

Додатково, The Washington Post натякає на те, що причиною відмови могли бути опасіння Києва щодо можливого погіршення відносин з республіканцями в США, які на той час блокували продовження фінансової допомоги Україні. Присутність Зеленської могла б бути інтерпретована як знак особливої близькості з адміністрацією Байдена.

Тетяна Гайдученко, представниця Зеленської, заявила виданню LIGA.net, що рішення про відмову від поїздки було обумовлено графіком першої леді України. Тим часом Юлія Навальна також відмовилась від візиту до США, пояснивши своє рішення втратою чоловіка та стресом, пов’язаним із цією трагедією.

Олексій Навальний, відомий своєю опозиційною діяльністю та критикою російського уряду, помер 16 лютого у виправній колонії №3 Ямало-Ненецького автономного округу в Росії, нібито внаслідок відриву тромбу. Його смерть викликала широкий резонанс та засудження з боку міжнародної спільноти. Юлія Навальна звинуватила президента Росії у вбивстві свого чоловіка та закликала продовжувати його справу, борючись з Владіміром Путіним.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button