ПригодиСуспільство

274 випадки сексуального насильства під час війни: зростання числа справ як знак довіри, - Зеленська

Офіс генпрокурора веде 274 справи про сексуальне насильство в умовах війни

Цей материал також доступний

Наразі Офіс генерального прокурора активно розслідує 274 кримінальні справи, пов’язані з фактами сексуального насильства, що стались під час воєнних дій. Про це повідомила перша леді України, Олена Зеленська, в ході конференції, присвяченої відновленню прав жертв сексуального насильства, як елементу миру та світової безпеки, інформує hromadske.

Олена Зеленська акцентувала увагу на зростаючій кількості розслідувань як на позитивний індикатор, що свідчить про готовність постраждалих розкривати факти злочинів і давати свідчення.

“Цифра росте і, як не дивно говорити про це в межах цієї теми, але це позитивний маркер. Він свідчить про те, що постраждалі з часом все більше наважуються говорити і свідчити”, — зазначила вона.

Перша леді підкреслила, що кожен, хто наважується говорити про пережите насильство, проявляє неймовірну відвагу. Вона зазначила, що багато жертв не тільки діляться своїми історіями, але й допомагають іншим, перетворюючи власний біль та травму на силу для боротьби та підтримки.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button