Суспільство

Хочеш грошей - готуйсь до "гостей": в Корабельному районі перевіряють достовірність розміщення ВПО

За місяць райадміністрація перевірила 152 заявки на компенсацію

Цей материал також доступний

Протягом 01.02 – 01.03.2024 року комісія з питань перевірки факту та місця розміщення внутрішньо переміщених осіб (ВПО) здійснила перевірку факту та місця розміщення ВПО, що пов’язане з перевіркою достовірності, наведеної у 152-х заявах щодо отримання компенсації витрат за розміщення внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляється на офіційному сайті адміністрації Корабельного району міста Миколаєва.

“Порушень не виявлено”, – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, ми писали: Украинцы, приютившие переселенцев, могут получить компенсацию за коммуналку

Адміністрація Корабельного району міста Миколаєва інформує:

Компенсація особам, що розмістили внутрішньо переміщених осіб, виплачується у безготівковій формі за зазначеними у заяві банківськими реквізитами за умови відсутності заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Хто може отримати: повнолітні громадяни України, які безоплатно розмістили у себе внутрішньо переміщених осіб (ВПО), а саме:

  • власники житла або їхні представники;
  • наймачі (орендарі) житла державної або комунальної власності;
  • спадкоємці, які прийняли спадщину

Важливо! Компенсація НЕ надається за розміщення членів своєї сім’ї. Дитина належить до сім’ї своїх батьків і тоді, коли спільно з ними не проживає.

Відповідно до пункту 4 Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 р. №333, адміністрація Корабельного району має право запитувати та отримувати від особи, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, свідоцтва про народження, про державну реєстрацію шлюбу або про розірвання шлюбу.

Зверніть увагу! Компенсація надається за розміщення ВПО, які перемістилися після 24 лютого 2022 р. з областей, де проводяться бойові дії (відповідно до переліку, затвердженого Кабінетом Міністрів України).

Розмір компенсації: сума розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких житлове приміщення надавалося для розміщення внутрішньо переміщеної особи (далі – людино-день):

14,77 грн – на одну людину за один день.

Компенсація надається із дня розміщення переселенців, але не раніше дати оформлення ними довідки ВПО за адресою відповідного житлового приміщення.

УВАГА!!! Для отримання компенсації не пізніше ніж протягом п’яти днів із дня закінчення звітного місяця подайте до виконавчого органу місцевої ради, відповідної військової адміністрації за місцем розташування житла заяву за встановленою формою.

Прийом заяв щодо отримання компенсації витрат за розміщення внутрішньо переміщених осіб в Корабельному районі здійснюється за адресою: пр. Богоявленський 314, кабінет 214 (з 1 до 5 числа кожного місяця з 09:00 до 12:30, субота та неділя – вихідні дні).

Протягом строку розгляду заяви уповноважені особи адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради проводять вибіркову перевірку достовірності наведених у заяві відомостей шляхом відвідування місця розміщення ВПО, зокрема з метою перевірки факту такого розміщення та, зокрема, його безоплатності.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button