Суспільство

Миколаївські морпіхи отримали п'ять комплектів тепловізійної аеророзвідки від благодійників

Громадяни вп’ятеро збільшили суму допомоги, яка була у розпорядженні банку

Цей материал також доступний

1 березня 2024 року Фонд “Повернись живим” повідомив, що спільно з Укрексімбанком вони передали 25 комплектів тепловізійної аеророзвідки для бригади морської піхоти Збройних сил.

«25 комплектів нічної аеророзвідки для ЗСУ — done. Швидкість закриття багатомільйонного збору у першому спільному проєкті Укрексімбанку та «Повернись живим» говорить про те, що наші громадяни та бізнес продовжують ставити потреби військових на перше місце. Завдяки нашим клієнтам, а також Фонду, ми вп’ятеро збільшили суму допомоги, яка була у розпорядженні банку. Разом ми — сила! Маємо надію, що бригади морської піхоти ЗСУ будуть у більшій безпеці, виконуючи бойові завдання в темний час доби, а окупанти не матимуть жодного шансу лишитися непоміченими. Продовжуємо працювати. Слава Україні!», — зазначив Голова Правління Укрексімбанку Сергій Єрмаков.

П’ять комплектів отримали військові з 36-ї ОБрМП імені контрадмірала Михайла Білинського з Миколаївщини, – повідомили в Фонді.

Для придбання обладнання було зібрано 18,2 млн гривень у рамках проекту “Цілевказання”, який розпочався 30 листопада минулого року і завершився 1 березня 2024 року.

Огляд Тепловізійної аеророзвідки

Крім 36-ї ОБрМП, по п’ять комплектів отримали також 35-а, 37-а, 38-а окремі бригади морської піхоти та 140-й окремий розвідувальний батальйон. У кожному комплекті тепловізійної аеророзвідки містяться, зокрема:

  • 3 DJI Mavic 3 thermal;
  • планшет із картою памʼяті та підсумком;
  • антена для підсилення сигналу;
  • 15 акумуляторів та 15 флешок;
  • зарядна станція.

Завдяки цьому обладнанню, морська піхота може покращено коригувати вогонь та виявляти ворожі позиції.

«Комплекти тепловізійної аеророзвідки дають можливість морпіхам ефективно працювати в темну пору доби. Адже саме вночі противник переміщує техніку, вивозить поранених, поповнює боєприпаси тощо. Завдяки наявності антен для підсилення сигналу бійці можуть керувати дронами з укриття, також вони стійкіші проти засобів РЕБ. Такі комплекти — це перевірене рішення. Вони добре себе зарекомендували на полі бою», — говорить Андрій Нагорний, керівник військового відділу Фонду «Повернись живим».

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button