Політика

Голова Єврокомісії пропонує використати прибутки від заморожених активів РФ на закупівлю озброєння для України

Настав час розпочати розмову про використання несподіваних прибутків

Цей материал також доступний

Британське агентство новин Reuters повідомило, що президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн висловила свою думку 28 лютого 2024 року про те, що Європейський Союз повинен розглянути можливість використання прибутку від заморожених російських активів для закупівлі військового обладнання для України.

“Настав час розпочати розмову про використання несподіваних прибутків заморожених російських активів для спільної закупівлі військового обладнання для України. Не може бути сильнішого символу і кращого застосування цих грошей, ніж зробити Україну та всю Європу безпечнішим місцем для життя”. – у виступі перед Європарламентом, вона висловила заклик до ЄС про активізацію заходів у сфері оборонної політики.

Фон дер Ляєн заявила, що загроза війни для ЄС “може бути не неминучою, але це не неможливо”.

“Ризики війни не повинні бути перебільшені, але до них слід бути готовими, і це починається з нагальної потреби у відновленні, поповненні, модернізації збройних сил держав-членів”, – заявила вона.

У своєму виступі фон дер Ляєн озвучила плани представлення нової Європейської стратегії у сфері промислової оборони, яку її комісія планує представити найближчими тижнями. А також, що одним із головних пріоритетів буде посилення спільних закупівель.

«Європа повинна прагнути розвивати і виробляти наступне покоління переможних у боях оперативних сил і засобів. Це означає турбонаддув наших оборонно-промислових потужностей у найближчі п’ять років». – сказала вона.

Вона заявила, що збільшення зусиль Європи у сфері оборони не призведе до зменшення потреби в НАТО-альянсі.

«Насправді, більш суверенна Європа, зокрема в питаннях оборони, є життєво важливою для зміцнення НАТО», – висловила свою думку Урсула фон дер Ляєн.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button