Суспільство

"Подолаємо рабство крок за кроком", - Корабельна райадміністрація застерігала жінок в лікарні

В західі взяли участь 9 жінок

Цей материал також доступний

З початком війни українське суспільство стикається зі зростанням числа людей, які стають жертвами такого страшного злочину, як торгівля людьми. Від початку повномасштабного конфлікту, кількість фактів цього злочину перевищує 250 випадків, – повідомляє 22 лютого 2024 року адміністрація Корабельного району міста Миколаєва.

У 2024 році Національна соціальна служба України зафіксувала 15 статусів для осіб, які постраждали від цього виду насильства. Проте цифри це далеко не вся статистика, оскільки більшість потерпілих просто не звертаються за допомогою з різних причин, таких як страх або сором. Торгівля людьми передбачає різні види експлуатації людини. Жертвами можуть стати будь-які люди, незалежно від віку та статі. Основними уразливими групами осіб, які ризикують потрапити в сітку торговців людьми, є: незаміжні жінки, самотні матері, молодь, діти вулиці, сільське населення, внутрішньо переміщені особи, іноземні трудові мігранти, особи, які зазнали насильства, бідні та малозабезпечені особи тощо, – йдеться в повідомленні.

“З метою запобігання та протидії торгівлі людьми спеціалістом відділу з гуманітарних питань адміністрації Корабельного району було проведено інформаційно-просвітницький захід, в якому прийняло участь 9 жінок, серед яких були присутні працівники та відвідувачі жіночої консультації міської лікарні №5.

Було надано консультацію з приводу основних форм та ознак експлуатації, видів допомоги, яку можуть отримати постраждалі та попереджено про ризики та наслідки цього жахливого злочину. Також у коридорі закладу було оформлено інформаційний куточок, який містить буклети для вільного користування серед відвідувачів з контактними номерами допомоги у випадках, якщо ви зіткнулись з будь-якою формою торгівлі людьми”, – повідомляють в райадміністрації.

Якщо ви стали свідком будь-якого незаконного діяння, пов’язаного з обмеженням волі, або ви самі потрапили у подібну ситуацію, не зволікайте та звертайтеся за допомогою на гарячу лінію з протидії торгівлі людьми за номером: 527.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button