Пригоди

Скандал в Мінобороні: посадовець підозрюється в корупції та приховуванні майна

Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми

Цей материал також доступний

Служба безпеки України 23 лютого 2024 року оприлюднила повідомлення про те, що завдяки особистого сприяння Міністра оборони України було розкрито випадки корупції, пов’язані з начальником Головного управління капітальних вкладень Міністерства оборони.

За даними слідства, протягом 2022-2023 років фігурант незаконно збагатився на майже 14 млн грн.

У подальшому за ці гроші він придбав дві квартири у новобудовах, гараж та паркомісце у Києві.Крім цього, в результаті отриманих “прибутків”, посадовець придбав три автомобілі преміум-класу, включаючи авто від марок LEXUS та BMW.

Пізніше, з метою таємного утримання набутих активів, посадовець передав їх на ім’я своєї цивільної дружини. Крім цього, він оформив на себе повноваження на управління цією власністю.

Також у ході розслідування встановлено факт приховування від декларування понад 3 млн гривень, а ще 3,5 млн грн чиновник зберігав у своєї цивільної дружини.

На підставі матеріалів військової контррозвідки СБУ посадовцю Міноборони повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ⁠ст. 368-5 (незаконне збагачення);
  •  ⁠ч. 1 ст. 366-2 (декларування недостовірної інформації).

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button