ЕкономікаПолітикаСуспільство

Перемога Путіна може спричинити виїзд 20 мільйонів українців та нову холодну війну

Згідно з аналізом, опублікованим у Forbes, з початку російського вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року більше шести мільйонів громадян покинули країну. Однак, за оцінками експертів, ця цифра може зрости до понад 20 мільйонів, якщо Росія переможе. Такий сценарій не тільки спровокує масову еміграцію, але й може призвести до розширення військового конфлікту на території Балтійських країн та Польщі під приводом “захисту російських меншин”.

Вартість міграції у разі такого розвитку подій оцінюється у понад 1 трильйон доларів на рік, що ускладнить економічне та соціальне становище в Європі.

Politico висвітлює, що додаткові витрати на посилення безпеки в Європі можуть скласти до 410 мільярдів євро щорічно, позначаючи початок нової холодної війни з Росією, з значним залученням США. Загальні витрати для США у цьому контексті прогнозуються на рівні до 8 трильйонів доларів протягом наступних 20 років.

Ця ситуація підкреслює не тільки безпосередні військові та політичні наслідки потенційної перемоги Росії, але й глибокі економічні та соціальні виклики, з якими може зіткнутися світова спільнота.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button