Суспільство

Загинули в боротьбі за волю: в Миколаєві вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Саме в цей день 10 років тому на Майдані було вбито найбільшу кількість людей

Цей материал також доступний

20 лютого 2024 року в України відзначили День Героїв Небесної Сотні. Саме в цей день 10 років тому на Майдані було вбито найбільшу кількість людей. Тих, хто вийшов захищати свої права та свободу, демократичні цінності, повідомляє Миколаївська міська рада.

“Небесна Сотня – це 107 загиблих учасників Революції гідності 2013-2014 років. Пік розстрілів мітингувальників припав саме на лютневі дні. Тоді загинуло 78 осіб. Наймолодшому з героїв було 17 років, найстаршому – 82. Зі 107 героїв Небесної сотні – три жінки”, – зазначають в повідомленні.

До пам’ятника Героям Небесної Сотні у Миколаєві прийшли представники міської та обласної влади, громадських організацій. Серед них заступник міського голови Анатолій Петров, голова Миколаївської ОВА Віталій Кім та очільник облради Антон Табунщик.

Перед присутніми виступила мати миколаївця, що загинув на Майдані, Сергія Кемського. Вона пригадала ті страшні часи та висловила гордість за сина, який безстрашно боровся за права українців та віддав життя за незалежне та європейське майбутнє своєї країни.

Пам’ятаємо кожного і кожну, хто віддав найцінніше у боротьбі за вільне життя в Україні. Пам’ятаємо їх відвагу, чітку громадянську позицію та відданість.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button