Суспільство

У Миколаєві до кінця року планують завершити ремонт укриттів у половині навчальних закладів міста

Після цього будуть вирішувати, чи розпочинати там навчання в режимі офлайн

Цей материал також доступний

У Миколаєві продовжують готувати сховища в закладах освіти для повернення дітей за парти, а до кінця року практично половину укриттів планують відремонтувати. Про це розповів заступник міського голови Анатолій Петров, – повідомляє міськрада.

“Станом на сьогодні управління освіти відпрацьовує питання по 18 дошкільним навчальним закладам та 12 школам. Також працюють і міжнародні організації. Три бомбосховища нам ремонтує ЮНІСЕФ, шість – Save the Children, допомагають й інші громадські організації. Я думаю, що до нового року ми половину закладів дошкільної і середньої освіти міста підготуємо до роботи в режимі офлайн. І будемо дивитись по ситуації на фронті і в державі. Якщо буде можливість і ми отримаємо комісійний дозвіл на відновлення навчального процесу в режимі офлайн, ми розпочнемо його”, – розповів він.

Після того, як ремонт в укритті завершений, його оглядає комісія. До її складу входять поліція, прокуратура, ДСНС, управління освіти, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради, держспоживслужба. Вони здійснюють огляд приміщень на відповідність встановленим вимогам.

“ДСНС має лист, де чітко прописані вимоги, яким мають відповідати ці приміщення. Там мають бути туалети, проточна вода, вентиляція, освітлення, додаткове живлення на випадок відключень чи пошкодження енергосистеми. Плюс лабораторні аналізи проточної води для організації питного режиму. Тоді всі члени комісії підписують протокол, згідно якого ми звертаємося до Миколаївської районної військової адміністрації про відновлення навчального року”, – пояснив Петров.

Коли комісійний дозвіл буде отриманий і сприятиме ситуація у місті та на фронті, навчальний процес в режимі офлайн відновлять і діти знову зможуть повернутися у школи.

Усіма укриттями, які вже відремонтували у закладах освіти, можуть користуватись жителі сусідніх будинків. Їх відкривають під час сигналу повітряної тривоги.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button