Суспільство

Усі укриття занесуть в "Дію", а також створять інтерактивну мапу з даними про них

Уряд ухвалив постанову, що уточнює вимоги до облаштування захисних споруд

Цей материал також доступний

Кабінет міністрів уточнить норми щодо облаштування захисних споруд цивільного захисту, усі дані про укриття будуть доступні в “Дії”. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

“Вся інформація про наявність укриттів буде доступна через “Дію” у вигляді інтерактивної мапи. Кожен українець зможе оцінити стан укриття, спрямувати скаргу або ж подати свою пропозицію.

Аналогічна система вже працює щодо пунктів незламності. Наразі їх розгорнули понад 12,5 тисяч, ще майже 760 запрацюють в разі потреби. Це на 10% більше, ніж початково було заплановано”, – сказав він.

Також сьогодні уряд ухвалив постанову, що уточнює вимоги до облаштування захисних споруд цивільного захисту.

“Це норми пішохідної доступності, чіткий облік укриттів державою, громадами та підприємствами, акумулювання даних в Інформаційній системі, за яку відповідальна ДСНС і яка інтегрована з іншими державними реєстрами”, – сказав Шмигаль.

Прем’єр відзначив, що насамперед надійні укриття повинні бути в усіх школах і дитсадках, уряд уже виділив на це 1,5 млрд грн. За даними обласних військових адміністрацій, понад 80% освітніх закладів мають відповідні сховища.

“Наступного року спрямуємо ще 2,5 мільярди гривень субвенції для створення безпечних умов нашим дітям”, – додав він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button