ПригодиСуспільство

Мільйонна схема розкрадань на теплолічильниках у Миколаєві: справа дійшла до апеляційної палати

АП ВАКС призначила апеляційний розгляд на 22 лютого 2024 року

Цей материал також доступний

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду завершила підготовку до розгляду скарги на вирок Віталію Бородіну, колишньому виконувачу обов’язків керівника, ексголовному інженеру «Миколаївоблтеплоенерго», якого засудили до 8 років позбавлення волі за розтрату коштів. 9 лютого АП ВАКС прийняла рішення про закінчення підготовки та призначила апеляційний розгляд на 22 лютого 2024 року, – повідомляє «Слово і діло».

За даними обвинувачення, 2 листопада 2015 року між «Миколаївоблтеплоенерго» та «Укренергосервіс» було укладено 138 договорів на встановлення приладів обліку тепла, серед яких 11 договорів були неправомірними.

В результаті, за підробленими документами, на рахунок «Укренергосервісу» було перераховано 7,12 млн грн, з яких 2,74 млн грн становили завищення вартості теплових лічильників. Ці кошти пізніше були переведені на рахунок підприємства «Компанія Укренергосервіс-М», директором якого був Бородін, як оплата за неіснуюче обладнання.

Цей випадок підкреслює важливість боротьби з корупцією та необхідність прозорості у фінансових операціях державних підприємств.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button