Суспільство

У ЗСУ повідомили, скільки людей потрібно мобілізувати від кожної області

В умовах зростаючих викликів на фронті, майор ЗСУ Єгор Чечеринда в інтерв’ю “24 Каналу” підкреслив нагальну потребу в мобілізації. За його словами, військова присутність Росії стає дедалі більш професійною, що змушує Україну шукати шляхи для збільшення чисельності своїх збройних сил.

“За ці два роки їхня армія стала фаховою. Треба усвідомити, що по той бік фронту воюють не дурні. Нашому війську потрібні люди,” – заявив він, наголошуючи на серйозності ситуації.

Майор висловив думку, що з кожної області України, вираховуючи окуповані території, можливо мобілізувати по 10 тисяч осіб.

“Якщо розглянути області і відкинути окуповані регіони, залишається 23. 250 тисяч (потрібно у війську) – значить по 10 тисяч людей з кожного регіону. Я думаю, це та кількість людей, яку можна мобілізувати за кілька місяців. В нас достатньо велика країна і достатньо патріотичних, військовозобов’язаних людей,” – сказав Чечеринда.

В контексті проблем ухилення від мобілізації, майор описав ситуацію з гострою критикою:

“В нас, на жаль, зникла ця патріотична теза, що чоловік має захистити родину, місто, державу. У нас перестало бути модно захисником. В окремих випадках є. Але немає загальнонаціонального духу. Натомість модно бути ухилянтом. Я бачу відео як вести себе на ВЛК, як перепливти Тису, скільки заплатити за довідку. Ухилянство – це злочин в умовах війни,” – додав він.

Ці слова відображають не тільки потребу в збільшенні чисельності армії, а й глибоку потребу в зміні суспільної свідомості щодо захисту країни.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button