СуспільствоТема дня

Скандал навколо безкоштовної пральні в Корабельному: обурений пенсіонер поскаржився на соцпрацівницю

В міському терцентрі соціального захисту прокоментували ситуацію. ВІДЕО

Цей материал також доступний

“В мене пенсія – на тисячу гривень нижче прожиткового мінімума. Вдома – пральна машинка “Малютка”, в якій великі речі не випраєш, тож вирішив скористатися соціальною пральнею, яку відкрили в центрі соцзахисту по вул. Металургів, 8/4. Але соцпрацівниця не впустила мене, кажучи, що та пральня – лише для ВПО (внутрішньо переміщених осіб)”, – обурено повідомив 7 лютого 2024 року до редакції Кorabelov.info малозабезпечений пенсіонер з Корабельного району Миколаєва Анатолій І.

Нагадаємо, ми писали, що в Корабельному районі розпочала роботу соціальна пральня. Як повідомляли в міськраді, нею можуть скористатися усі охочі.

“Коли я почав казати, що буду скаржитися, та вимагати контакти їхнього керівництва, тоді та соцпрацівниця на прізвище Шкуренко відповіла, що контакти не дасть, але я можу прийти завтра, бо сьогодні в них міняють зовнішнє скло на вікні. До чого тут пральня, якщо міняють вітрину??? Потім ще спитала, що саме я хочу попрати. І, почувши, що в мене брудні куртка, штани і тілогрійка, заявила, що верхній одяг в них прати взагалі не можна. Знаєте, нижню білизну я і в тазику дома можу попрати. Прийшов за допомогою – а тут таке… Підвищувала голос на мене, типу набрид я їй зі своїми проблемами. Вона як працівниця – не на своєму місці! Хіба так можна з людьми спілкуватися, тим паче коли тут повинні підтримувати населення, а не навпаки”, – каже чоловік про робітницю територіального центру соцзахисту.

Наша редакція звернулася за поясненням до директора міського ТЦ соціального обслуговування, і Сергій Бондаренко зазначив, що дійсно послугами пральні можуть користуватися всі охочі (за домовленістю з Благодійним фондом, який її створив, ще 1,5 місяці, а потім соціальна пральня працюватиме для незахищених верств населення, а це не лише ВПО, але й малозабезпечені, інваліди, багатодітні родини…).

– Просто той чоловік хотів фуфайку прати – а це не можна. Звичайні куртку і штани – не забороняється, нехай приходить завтра, це він зможе випрати, – прокоментував керівник комунальної установи.

Тим часом Анатолій І. зміг дозвонитися на гарячу лініію Благодійного фонду, і там йому підтвердили, що можна користуватися соціальною пральнею всім мешканцям, а також повідомили, що можна прати і тілогрійку. Чому би ні?

Тож, “озброївшися” ввімкненим телефоном, пенсіонер знов відправився до соццентру, аби впевнитися, що його тут наступного разу не виженуть з його речами для прання, а заодно зафіксувати, в якій манері спілкується з людьми держслужбовиця.

Сама Олена Шкуренко ще до отримання нами відеозапису від пенсіонера, стверджувала в розмові з редакцією, що на чоловіка взагалі не кричала; про те, що пральня лише для ВПО, не казала.

– Єдине, що я зауважила – щоб приходив наступного дня, бо 7 лютого ми проводили роботи з ліквідації наслідків ранкового обстрілу (вибуховою хвилею вибило скло в закладі), і що ми відмовляємося прати лише фуфайку, – каже соцпрацівниця.

– А чому не можна її прати?, – поцікавилися ми.

– Бо вона в нього у глиноземі, червона від шламу.

– То Ви її бачили?

– Ні, але знаю, він раніше в ній ходив. От якби вона була чиста…

– Але ж нелогічно прати чисті речі. Поясніть більш аргументовано, чому не можна саме фуфайку прати?

– Бо вона велика, а ми можемо закладати в машинку в один день лише одну загрузку від однієї людини (до 10 кг).

– Тобто, якщо чоловік одного дня принесе попрати куртку зі штанами, а іншого разу тілогрійку – то він тоді її зможе випрати?

– Ну, так. Але щоб без глинозема. Бо ми тоді зіпсуємо ним машинку, – “пішла назустріч” соцпрацівниця.

соціальна пральня в Корабельному районі

А вже подивившись надіслане пенсіонером відео на нашому ютуб-каналі, вона в свою чергу образилася:

– А де ж продовження запису? Ми з ним пішли на пральню дивитись завантаженість машинок. Вони були загружені. Він вибачився і пішов додому.

Анатолій І. пояснив це так:

– Дійсно, пішли. Але коли вона на мене так “гаркнула” – я аж злякався і вже прибрав телефон. Пішов за нею до пральні, побачив там одну машинку працюючу, інша пуста стояла. Я був тоді без речей, просто хотів подивитися, що в них дійсно працюють ті машинки… Справа ж не в тому. Головне – я показав, як там спілкуються з людьми. І відстояв свої права. Дякую, що тепер зможу прийти і попрати верхні речі, і тілогрійку також…

Нагадаємо, ми раніше писали: Безкоштовно підстрижуть, зварять їжу… Як отримати соцдопомогу миколаївцям у віддалених районах

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button