ПригодиСуспільствоТема дня

Родина загиблого воїна "79-ки" подала петицією про присвоєння штурмовику звання Героя

Сім'я звертається за допомогою до всіх небайдужих

Цей материал також доступний

“Це дуже важливо!”, – родина загиблого військовослужбовця ЗСУ Герасименко Вадима Олеговича звертається до небайдужих людей з проханням: поставити підпис під петицією до Президента України щодо присвоєння (посмертно) відважному захисникові звання Героя України.

Вадим (07.05.1982 р.н., родом з Херсонщини) був чудовою людиною, який віддав за нас з вами своє життя та заслуговує на найвищу державну нагороду. Автором петиції є сестра загиблого героя. Вона, зокрема, пише про його військовий шлях: “Перебував на строковий службі з 2000 по 2001 рік. З 20.02.2004 по 20.02.2007 проходив військову службу за контрактом в Миколаєві. 18 листопада 2019 р. був призваний на військову службу. За час проходження військової служби пройшов шлях від рядового до головного сержанта в складі 79 ОДШБ дев’ятої десантоштурмової роти 3-го десантноштурмового батальйону”.

“Вадим був сильним, усміхненим, відважним, рішучим та справедливим. Неодноразово рятував своїх побратимів, але не врятував своє життя. За період повномасштабного вторгнення жодного разу не був у відпустці. Загинув за свободу та незалежність нашої Держави 6 червня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі виконання завдань за призначенням в ході ведення бойових дій в районі н.п. Богородичне Донецької області. Але в рідну домівку так і не потрапив, оскільки на той час с. Зміївка Бериславського району Херсонської області знаходилася під окупацією ворога. Похоронили Героя 12 червня 2022 року в с-щі Семенівка Кременчуцького району Полтавської області.

Під час служби Вадим Герасименко перебував в гарячих точках Донецької та Луганської областей. Захисник завжди був на позитиві, мотивував побратимів, заспокоював та підтримував рідних, ніколи не казав, що йому важко. Він з честю та гідністю виконував свій обов’язок перед Україною.

Герасименко Вадим – справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду Герой України (посмертно). Вічна пам’ять і слава Герою!“, – сказано в петиції до Володимира Зеленського.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button