Суспільство

В Україні хочуть дозволити бронювати персонал усім підприємствам, - ЗМІ

істотно змінити підхід до бронювання військовозобовʼязаних

Цей материал також доступний

26 січня 2024 року сторінка редакції Forbes опублікувала  інформацію про те, що У Верховній Раді готують нові правила бронювання співробітників – готують законопроєкт, який може істотно змінити підхід до бронювання військовозобовʼязаних. Депутати пропонують запровадити щомісячний платіж, який гарантуватиме відстрочку від мобілізації для різних категорій працівників. Деталі ініціативи.

Депутати економічного комітету ВР кілька тижнів працювали над новим законопроєктом, який змінює процес бронювання співробітників. Драфт документа є у розпорядженні Forbes. Головна відмінність від запропонованої наприкінці 2023 року концепції Офісу президента (ОП) – відмова від привʼязки до розміру заробітної плати та відрахувань ПДФО чи ЄСВ.

Депутати пропонують встановити щомісячний фіксований платіж, після сплати якого підприємство зможе забронювати працівника, незалежно від посади. Головна умова – компанія має працювати «в білу» та сплачувати податки до бюджету.

«Встановлення будь-яких критеріїв (щодо заробітної плати. – Forbes) сприйматиметься суспільством як поділ на класи, – пояснює зміну концепції голова економічного комітету та співавтор законопроєкту Дмитро Наталуха. – На підприємстві можуть самостійно обирати, кого зі співробітників хочуть забронювати».

В нашому телеграм-каналі “Корабелов.інфо Миколаїв“, де ми  ділимося цікавими новинами для наших громадян . Наші читачі активно долучилися до обговорення, залишаючи свої коментарі та враження.

“Усе для небожителів, пів країни сидить на мінімалці, хто буде поатити 20к, банкіри? “, -написав Микола 

“Все що завгодно вигадують, аби собі не зменшити зарплату і не скоротити дармоїдів у ВР, капець”, – з обуренням написала Антоніна А. 

“Виходить, чоловік безкоштовно ходитиме на роботу, бо підприємство ці 20к з його зп і утримає. І дивись ще винен залишиться. Для підприємства такі методи не рентабельні. І чоловікові невигідно на роботу ходити із зп 0 і підприємству утримувати таку людину в мінус собі”, – висловив свою думку Виталій К.

“Може ми не так зрозуміли, може зарплата має бути фіксованою 20 тисяч і тобто більше податків піде в казну, а не платити 20 тисяч податку в казну”, – пише Дмитро.

“Багато підприємств які можуть платити таку зарплату?”, – запитав Володимир.

Читайте також :

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button