Суспільство

Громадянам, які отримали бронювання від призову, дозволять виїжджати в закордонне відрядження

Міністерство економіки відмовилося від ідеї "єВідрядження"

Цей материал також доступний

Міністерство економіки відмовилося від ідеї “єВідрядження” і хоче дозволити виїжджати в закордонні відрядження всім чоловікам призовного віку, які отримали бронювання від військового призову.

Нову процедуру бронювання має бути ухвалено незабаром, про що в інтерв’ю Forbes розповіла міністерка економіки Юлія Свириденко. За її словами, Мінекономіки підготувало проєкт постанови, що деталізує критерії та порядок організації бронювання – наразі його погоджено. Фінальне рішення – за Генеральним штабом і Міністерством оборони.

“З урахуванням того, що це питання важливе, чутливе і дискусійне, воно потребує узгодження позицій і знаходження балансу всіх зацікавлених сторін. Зараз ця дискусія в самому розпалі. Як тільки буде узгоджена позиція, Міністерство економіки вийде з відповідною комунікацією”, – сказала вона.

За словами Свириденка, окрема процедура “єВідрядження” втратила сенс з урахуванням нового проєкту постанови – заброньовані люди зможуть “безперешкодно перетинати кордон” за наявності необхідних документів. Мінекономіки працює з Міністерством цифрової трансформації та Генштабом ЗСУ щодо переведення бронювання в електронний формат.

“У нас не стоїть завдання дозволити виїжджати всім, наше завдання – допомогти працюючому бізнесу виїхати за кордон для укладення нових контрактів, угод, участі у виставках тощо”, – уточнила Свириденко.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button