ПригодиСуспільство

В Україні на війну хочуть мобілізувати хлопця без кисті та ока?

У Сумському ТЦК спростували інформацію про мобілізацію чоловіка з ІІ групою інвалідності

Цей материал також доступний

За даними блогера, хлопець з дитинства є інвалідом по зору і має актуальні документи про інвалідність другої групи, які у перший же візит надав ТЦКтаСП. Поламарчук зазначив, що згідно з українським законодавством, йому повинні надати відстрочку і не мобілізувати. “Але Сумський обласний ТЦКтаСП по повному беспредєлу не взяв до уваги документи про інвалідність, та тиском та введенням в оману відправив Олександра на ВЛК”, – зазначив блогер і додав, що там Олександра лікарі визнали обмежено придатним.

“Воєнкоми йому сказали, що “ми не будемо дивитися на твої довідки, вони зараз нічого не означають”, і “підеш в армію, і в тебе буде легка робота”… Друзі, це ад”, – поділився емоціями блогер.

Блогер зазначив, що навколо в тій же Шостці – “тисячі блатних синків і з двома кистями, і з двома очима”, але вони “заброньовані”, “непридатні” та “інваліди” і не будуть мобілізовані, а реального інваліда – намагаються.

“Тому що 5-7 тисяч доларів або зв’язки кумів та сватів вирішують. А реальний стан здоров’я – ні. Тому він – як жертва на заклання, без жодної надії на справедливість”, – зазначив блогер.

“Інвалід 2 групи з дитинства, ОСОБА ІЗ ІНВАЛІДНІСТЮ, БЕЗ КІСТІ (анатомічна кукса) і з анатомічним пошкодженням ока, із генетичними вадами, із усією реальною документацією, внесеною в бази МСЕК та реєстри – всупереч абзацу четвертому 23 статті Закону про мобілізацію і мобізілізаційну підготовку, замість надання ЗАКОННОЇ відстрочки – буде мобілізований”, – підсумував блогер.

У Сумському ТЦК спростували інформацію про мобілізацію чоловіка з ІІ групою інвалідності.

Там повідомили, що Олександра відправили на ВЛК для поновлення потрібних документів для зняття з обліку. Згідно з рішенням медкомісії, він непридатний до військової служби.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button