СуспільствоТема дня

Кладовище для військових в Корабельному районі може коштувати близько 50 млн

Кладовище буде розраховане на 550 місць

Цей материал також доступний

Попередня вартість будівництва військового кладовища, який може бути розміщений на території так званого “Жуковського” кладовища в Корабельному районі (між вул. Андрія Антонюка, вул. Гагаріна та пр. Богоявленським) міста Миколаєва складає 47 мільйонів гривень.

Про це у коментарі «НикВести» повідомив головний архітектор Миколаєва Євген Поляков.

“Я б хотів, щоб ми реалізували проєкт з будівництва військового кладовища у Корабельному районі. Наприкінці минулого року ми провели архітектурний конкурс і обрали найкращу пропозицію на будівництво військового кладовища на 550 місць. Я вважаю, що нам потрібно робити його зараз, шукати допомоги наших партнерів, з нашого міського бюджету для того, щоб вшановувати памʼять наших загиблих належним чином”, — сказав Євген Поляков.

За попередніми оцінками переможця конкурсу, вартість будівництва військового кладовища складатиме близько 47 мільйонів гривень (85 тисяч гривень за одне місце), повідомив головний архітектор.

“Це за концептом, який нам розробили і який переміг на архітектурному конкурсі. Здається це ціна, за яку має бути достойне поховання з благоустроєм, з освітленням, з усім. Але фінальна ціна буде зрозуміла після робочого проєкту. Коли ми кажемо про будівництво військового кладовища, ми його маємо збудувати і люди там вже не повинні нічого робити. Я так вважаю. При похованні військових завжди відбувається певний ритуал, тобто там є вимоги: що потрібно зробити іншим військовим, як проходить саме поховання, яка там повинна бути інфраструктура. Там точно має бути невелика меморіальна зона. У концепті це є”, — сказав Євген Поляков.

Ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button