Пригоди

Влаштовували «сходки» та вимагали кошти в ув’язнених – на Миколаївщині судитимуть групу «смотрящих»

Змушували інших засуджених сплатити неіснуючий борг

Цей материал також доступний

Викрили протиправну діяльність суб’єктів підвищеного злочинного впливу та отримали докази їхньої причетності до організації та участі у злочинному зібранні – «сходці» слідчі (детективи) відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління обласного главку поліції спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань та служби безпеки України в Миколаївській області за процесуального керівництва обласної прокуратури, повідомляє 17 січня 2024 року відділ комунікації поліції Миколаївської області.

У листопаді 2022 року правоохоронці за процесуального супроводження обласної прокуратури провели низку обшуків у місцях позбавлення волі (СІЗО та виправних колоній), розташованих на території Миколаївської, Одеської та Кіровоградської областей. У ході слідчих дій поліцейські виявили та вилучили у зловмисників мобільні телефони, роутер, зарядні пристрої до засобів зв’язку, сім-карти, чорнові записи та інші заборонені речі.

Нині слідчі слідчого управління обласного главку поліції завершили досудове розслідування вказаного кримінального провадження.

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 8 членів організованої злочинної групи за фактами організації та участі у злочинному зібранні, встановлення та поширення злочинного впливу на території слідчого ізолятора та вимагання (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 255-2, ч. 2 ст. 255-1 та ч.4 ст.189 КК України).

Слідством встановлено, що до злочинної організованої групи входили особи неодноразово засуджені за тяжкі та особливо тяжкі (корисні та насильницькі) злочини, які відносили себе до так званих «кримінальних авторитетів» та наділили себе правом встановлювати правила поведінки серед засуджених осіб, які утримувалися в слідчому ізоляторі. Разом з тим вимагали грошові кошти та умисно поширювали злочинний вплив на території державної виправної установи.

Фігуранти все обговорювали на спільних зібраннях – «сходках», а також за допомогою мобільного зв’язку.

Також троє фігурантів, застосовуючи фізичне насильство, змушували інших засуджених сплатити неіснуючий борг у розмірі 400 тис грн.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button