Суспільство

Законопроєкт про мобілізацію повернули на доопрацювання Кабміну, - Арахамія

Одночасно уряду передадуть пропозиції, напрацьовані на комітеті та у робочих групах

Цей материал також доступний

У Верховній Раді відбулася закрита нарада з військовим командуванням і засідання Погоджувальної ради в закритому режимі, за результатами яких законопроєкт про мобілізацію вирішили повернути на доопрацювання уряду, про що повідомив голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія.

“Були присутні Головнокомандувач Залужний, начальник Генерального штабу Шаптала, міністр оборони Умєров, керівництво Верховної Ради, голови фракцій та комітетів. Головне питання – законопроект №10378 щодо вдосконалення мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Нагадую, що його обговорення проходило в Комітеті з питань нацбезпеки, оборони та розвідки в закритому режимі, з дотриманням вимог законодавства щодо роботи з таємною інформацією. Було багато дискусій. Ми розуміємо запит військового командування і готові йти назустріч. Але не всі норми можуть бути підтримані. Якісь положення прямо порушують права людини, якісь не є оптимально сформульовані. Про це відкрито сказали військовому командуванню”, – зазначив він.

За словами Арахамії, всі політсили зрозуміли і підтримують необхідність мобілізації.

“За результатами наради, законопроект повертається ініціатору. Одночасно передаємо пропозиції, напрацьовані на комітеті та у робочих групах”, – додав він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button