Пригоди

У Миколаєві директор будпідприємства заволодів коштами міськради під час реконструкції дитсадка

Міському бюджетові було завдано збитків на загальну суму майже 500 тисяч гривень

Цей материал також доступний

Майже пів мільйона гривень збитків завдав бюджету Миколаївської міської ради внаслідок своїх протиправних дій колишній керівник товариства з обмеженою відповідальністю, повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Під час досудового розслідування слідчі слідчого управління обласного главку поліції Миколаївщини за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Миколаївській області встановили, що в період з травня 2021 року по червень 2023 року один із департаментів міської ради уклав договір із будівельним підприємством на реконструкцію з термомодернізацією будівлі дошкільного навчального закладу.

Директор підрядного підприємства, маючи умисел на привласнення бюджетних коштів, склав та підписав акти виконаних підрядних робіт, в яких містились неправдиві відомості про обсяг виконаних робіт, які насправді не були виконані.

Згідно з висновками проведених експертиз, внаслідок протиправних дій ексдиректора міському бюджетові було завдано збитків на загальну суму майже 500 тисяч гривень.

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури слідчі повідомили колишньому керівнику будпідприємства про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах».

Відповідно до санкції інкримінованої статті зловмиснику загрожує до восьми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button