СуспільствоТема дня

Керував будівництвом МГЗ та й досі має багато ідей: почесному ветерану з Корабельного - 88!

Анатолій Андрейченко має активну життєву позицію, займається громадською роботою

Цей материал також доступний

10 січня 2024 року знаному в нашому місті будівельнику Анатолію Васильовичу Андрейченко виповняється 88 років! Фахівець, будівельник-професіонал з Дніпропетровщини є справжнім патріотом Корабельного району м. Миколаєва, до цього часу робить все залежне від нього, аби покращити екологічну, соціальну та інфраструктурну складові життя наших земляків.

Андрейченко Анатолій Васильович (10.01.1936 р.н.) народився в селі Сурсько-Михайлівка Солонянського району Дніпропетровської області. Здобувши вищу будівельну освіту в 1958 році, Анатолій Васильович з 1962 року працював на керівних посадах при будівництві Нікопольського феросплавного заводу (1964 — 1969 рр.), Криворіжсталі (1973р.), «Стан 3600» заводу «Азовсталь» у Маріуполі (1972 — 1973 рр.), приймав участь у реконструкції Нікопольського Південнотрубного заводу (1975 рік). У 1975 – 1987 рр. був керівником будівництва Миколаївського глиноземного заводу: головним інженером, керівником відділу капітального будівництва.

Нагадаємо, ми писали:
Будівництво МГЗ: погляд крізь призму часу. АРХІВНІ ФОТО

Проробивши на МГЗ 29 років, Анатолій Андрейченко з 2004 року працював у Дніпро-Бузькому морському порту (ДБМП), пізніше вийшов на пенсію, ветеран праці.

Снести здания музыкальной школы и стомат-поликлиники…
Как планировали строить троллейбусную линию через Корабельный, –
рассказал Анатолий Андрейченко

Андрейченко А.В. до цих пір має активну життєву позицію, займається громадською роботою, зустрічається з молоддю та ветеранськими трудовими організаціями, популяризує наш південний край та його історію серед населення та гостей міста Миколаєва.

«Анатолій Васильович – натура непосидюча. У нього багато ідей, багато ділових пропозицій для влади, спрямованих на поліпшення життя городян. Він – завжди бажаний гість на сесіях міської ради, і треба визнати, він цікавий співрозмовник, може переконати депутатський корпус прийняти раціональні рішення. Це з його подачі розпочато будівництво об’їзної дороги в Корабельному районі через Прибузьке. Вже освоєно 90 мільйонів гривень», – розповідає про іменинника колектив бібліотеки-філії №18 (розташованої в Корабельному районі) Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького м. Миколаєва.

“За сприяння Анатолія Андрейченка було відремонтовано бібліотеку для дорослих по пр. Корабелів, 12; впорядковано автобусні маршрути №1 та №91; забезпечено вуличним освітленням нову частину Балабановки (за кінцевою зупинкою); заборонено будівництво супермаркету в сквері між пр. Богоявленським та районною лікарнею; розпочато роботи з благоустрою парку «Богоявленський» під егідою ГО «Спадщина»; в 2009 році на Руській косі неподалік шламового поля на честь 300-річчя подій Останнього бою військ Карла XII та Гетьмана України Івана Мазепи з військами Петра І було відкрито пам’ятний знак з табличкою (в 2014 році пам’ятник відновлено та покращено), на будинку в Корабельному районі відкрита меморіальна дошка першому директору МГЗ Беспалову Євгенію Миколайовичу”, – зазначають в бібліотеці.

Андрейченко А.В. нагороджений Почесною Грамотою Міністерства кольорової металургії СРСР за достроковий пуск 1 – 4 черги МГЗ, Почесною грамотою Верховної Ради України за особливі заслуги перед Українським народом, Почесними відзнаками «За заслуги перед містом Миколаїв», «Почесний ветеран України».

Активный пенсионер из Корабельного удостоен награды «Почетный ветеран Украины»

«Дорогий Анатолію Васильовичу, вітаємо Вас з Днем народження! Бажаємо не хворіти, продовжувати зберігати силу духу і насолоджуватися кожної миті. Нехай ваші близькі оточують Вас теплом, любов’ю і турботою, а енергія, оптимізм і гарний настрій не залишають Вас!», – вітає іменинника колектив бібліотеки-філії №18 Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького м. Миколаєва.

Редакція Кorabelov.info приєднується до теплих побажань завжди небайдужому до проблем рідного краю Анатолію Васильовичу. Многая літа!

Нагадаємо, ми писали про цю цікаву особистість, а також публікували роботи самого Анатолія Андрейченка:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button