Суспільство

Через два роки війни Сєнкевича змусили заощаджувати

Мова про міський бюджет Миколаєва

Цей материал також доступний

4 січня, під час пресконференції за підсумками 2023 року, мер Олександр Сєнкевич розповів, на чому і як відбуватиметься економія в Миколаєві після передачі до держбюджету надходжень від ПДФО, адже через це міський бюджет позбавляється великої частини надходжень.

Насамперед, це скорочення витрат на утримання доріг. Також можлива економія теплоносія у тих будівлях, де зараз немає великої кількості відвідувачів: зокрема, йдеться про навчальні заклади. Якщо раніше там підтримувалась температура 18 градусів, тепер буде, наприклад, 10-12 градусів, – передають “Новини-N“.

Також розглядається питання скорочення годин роботи вуличного освітлення: на півроку Миколаєву для освітлення вулиць потрібно 160 мільйонів, а є лише 80. “Відключатимемо світло, вирішуватимемо”, – сказав мер.

Він поінформував, що «від нас недалеко» – процес продажу комунального майна та права оренди на нього.

“Пропонуватимемо депутатам виносити питання щодо приватизації”, – сказав Сєнкевич, нагадавши, що у 2016 році він ветував усі рішення щодо приватизації.

На сьогодні до питання можна повертатися, оскільки зараз приватизація можлива лише через аукціони, що робить процес прозорим.

Нагадаємо, ми писали:
Депутати Миколаївської міськради затвердили «бюджет виживання» на 2024 рік.

“В нас сьогодні – бюджет виживання. Боюсь, у нас все буде дуже погано, що ми будемо ходити з протягнутою рукою і просити, щоб заплатити за комуналку, зарплати працівникам соцсфери і т. д. Це дуже важке питання..”, – зазначав на минулій сесії міськради Олександр Сєнкевич.

Він заявив, що переглядалася кількість кадрів серед “бюджетників”, витрати на комунальні послуги, щоб зекономити на цьому. Зазначимо, що працівники деяких комунальних установ у місті (зокрема, і в Корабельному районі) вже відчули на собі цю економію: відбувається скорочення штату.

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button