Пригоди

Українські воїни розширюють плацдарм у Херсонській області, – Генштаб

5 січня 2024 року: ранкове зведення за минулу добу

Цей материал також доступний

Українські військові відбили 32 атаки противника на Авдіївському напрямку, продовжують заходи щодо розширення плацдарму на Херсонському напрямку. Авіація вразила 4 артилерійські засоби противника. Про це повідомляється у зведенні  Генерального штабу ЗСУ.

Минулої доби сталося 59 бойових зіткнень. Всього ворог завдав 7 ракетних та 36 авіаційних ударів, здійснив 37 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населених пунктів.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Зруйновано та пошкоджено житлові будинки та іншу цивільну інфраструктуру.

Вночі російські окупанти в черговий раз атакували Україну ударними БпЛА типу “Shahed-136/131”. Триває бойова робота сил та засобів протиповітряної оборони України, результати буде доповідано пізніше.

Авіаційні удари отримали:

  • Новомихайлівка, Георгіївка  Донецької області ;
  • Новодарівка, Оріхів  Запорізької області ;
  • Зміївка  Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилося близько 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Волинському та Поліському напрямках  оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках  противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

На Куп’янському напрямку  українські захисники відбили 4 атаки окупантів біля Сіньківки та на схід від Петропавлівки Харківської області.

На лиманському напрямі  ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Бахмутському напрямку  наші воїни відбили 4 атаки противника в районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку  українські захисники продовжують стримувати ворога, який не залишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат.

Сили оборони минулої доби відбили 16 атак поблизу Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 16 атак у районах Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямі  наші захисники продовжують стримувати ворога неподалік Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 7 атак.

На Шахтарському напрямі  окупанти наступальних (штурмових) дій не вели.

На Запорізькому напрямку  Сили оборони відбили 8 атак противника в районі Роботино та на північний захід від Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку  українські воїни продовжують заходи щодо розширення плацдарму. Незважаючи на значні втрати, ворог не залишає спроб вибити наші підрозділи із позицій. Минулої доби противник здійснив 6 безуспішних штурмових дій.

У той же час, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам шкоди в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

Минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу і по 2 пунктах управління противника.

Підрозділи ракетних військ вразили засіб протиповітряної оборони, район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 4 артилерійські засоби, 2 станції радіоелектронної боротьби та 3 пункти управління противника.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button